Unika presentidéer till föräldrar som har allt

Unika presentidéer till föräldrar som har allt

Det kan vara svårt att hitta den perfekta presenten till dina föräldrar som inte vill eller behöver något. Här får du en liten guide som kan hjälpa dig!

 1. En iPad eller Kindle som är laddad och redo att användas
  Har dina föräldrar långsamt tagit sig an dagens nya teknik? Då är det inte den bästa idén att ge dina föräldrar en splitterny glänsande iPad som fortfarande är kvar i plast INTE rätt tillvägagångssätt. Köp absolut den där trendiga iPad:en eller Kindle-plattan. Men ställ in alla inställningar och installera allt åt dem först. Välj ett lösenord som är meningsfullt och enkelt för dem att komma ihåg. Ta bort alla appar (eller flytta till en mapp) som de inte behöver eller kommer använda. Hämta alla appar eller e-böcker du tror att de skulle tycka om. Plattan ska i princip alltså vara helt redo att användas från och med den minuten då inslagningspappret öppnas. Kanske viktigast är dock att involvera barnbarn också. När paketet med plattan har öppnats är det dags att rekrytera dem till att lära mormor och morfar hur man leker med den nya leksaken. I slutändan kan det bli just det som de uppskattar mest…att hitta nya sätt att knyta band till barnbarnen.
 1. En kul prenumerationstjänst varje månad
  Prenumerationer har blivit en stor trend under de senaste åren. Du kan hitta förbetalda ”klubbar” som erbjuder månatliga presenter i form av öl, te, vin, ost, choklad, blommor, paj, DIY-projekt…eller till och med grillning!

  3. DNA-test till etnicitets- och släktforskning
  Är släktträdet på någon av dina föräldrars sida lite fläckigt eller glest? Oftast kan man gå tillbaka en eller två generation men ha en massa luckor där emellan. Om dina föräldrar har uttryckt nyfikenhet inom deras släktforskning kan det därför vara en rolig idé att ge dem ett DNA-test i julklapp. Det finns en mängd olika sidor på nätet som nu erbjuder sådana roliga tjänster. Din förälder kommer gläderligen att dela med sig av deras släktresultat med resten av familjen vid nästa släktträff!

 1. Ett gemensamt läroäventyr
  Leta dig ut på nätet och gör lite efterforskning om vad som finns att göra i närheten. Det finns en massa läromöjligheter som du kan ge bort till dina föräldrar. Du kan ta reda på dessa kurser i dykbutiker, trädgårdar, dansstudior, konstutställningar, museer, vanliga stormarknader och naturligtvis lokala universitet.

  Äventyr kan innebära att segla eller ta en matlagningskurs, lära sig att ta han om ett bonsaiträd, dansa mamba, börja yoga eller lära sig att spela golf. Inspirera dina föräldrar till att lära sig något nytt. Om du verkligen vill skämma bort dina föräldrar med något extra speciellt kan du ge dem en golfresa sista minuten där de kan lära sig att spela golf medan de utforskar en ny destination. Du kan också köpa en vacker bordslöpare från Georg Jensen Damask och verkligen överraska dem med något vackert till hemmet.

5. Biljetter!
Överväg att köpa ett par biljetter till något sportevenemang, en konsert, båtutställning, teaterföreställning eller museum. Du kan planera en natt ute på stan till dig och dina föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *