Svensk kantlist hos Profillagret

Svensk kantlist hos Profillagret

Kantlister är utmärkta när du vill täcka över fula eller vassa kanter i hemmet eller på arbetsplatsen. Dessa kommer i alla möjliga material och vilket som passar dig bäst beror på var och hur du ska använda din kantlist. Hos Profilbolaget hittar du flera sorters kantlister som passar alla möjliga projekt såväl i hemmet som inom industrin.

Kantlister gör ditt hem vackrare

Rent dekorativa lister är mycket fina i trälaminat eller plast och en positiv aspekt är också att de lätt kan målas om i vilka färger du vill. Dessa kan du med fördel använda i skafferi eller andra skåp och hyllor i köket där du vill ha en enhetlig känsla där kantlisterna lätt smälter in. Problemet med trälaminat är att dessa lister inte är helt vattentåliga, lätt går sönder och saknar bra stötdämpningsförmåga. De fungerar därför utmärkt som dekoration men passar inte till kanter som ofta utsätts för stötar eller annat slitage.

Ett bra alternativ till mer utsatta kanter är därför kantlister i gummi eller PVC. Gummilister är inte bara extremt tåliga utan också billiga, stötdämpande och snygga att se på. Eftersom gummi är vattentåligt passar gummilister alldeles utmärkt i badrum där trälaminat inte bör användas eller på köksbänkar med vassa kanter.

Förekommer ofta inom industri och verkstad

Gummilister är utan tvekan det bästa alternativet inom industrin. Detta tack vare gummits mångsidighet och hållbarhet. Du kan använda kantlister av gummi vid tillverkning och reparation av fordon, som skydd mot vassa kanter på maskiner eller som stötdämpning i skåp och hyllor.

Liksom bland andra gummiprodukter finns det flera varianter med vitt skilda användningsområden. Lister av naturgummi är generellt sett mycket böjliga, elastiska och mjuka, framförallt om de försiktigt värms upp med värmepistol, men tål varken vatten eller extrema temperaturer särskilt väl. Naturgummilister passar därför bra på skyddade områden som i bildörrar eller inomhusmiljöer.

Vad gäller syntetiska gummilister är dessa oftast mycket mer väderbeständiga och kan med fördel användas tillsammans med vatten eller kemikalier men passar bäst på raka kanter eftersom de inte är lika medgörliga som kantlister av naturgummi.

Spara pengar med hjälp av kantlister

Kantlister används inom alla möjliga områden i och utanför hemmet. Till exempel sitter det gummilister i kylskåp, dörrar, högtalare och bildörrar. Att byta ut vitvaror och elektronik bara för att kantlisten blivit utsliten är förstås slöseri med pengar. Istället kan du enkelt själv byta ut den gamla listen mot en ny – det enda du behöver är en kantlist i gummi, lite lim och en pensel i passande storlek. Genom att köpa kantlister kan du alltså spara in åtskilliga tusenlappar genom ett enkelt arbete på mindre än en timme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *