Batman vs Superman: Dawn of Justice Kassaflöde & Framgång

Batman vs Superman: Dawn of Justice Kassaflöde & Framgång

Den stora filmen som många utav oss redan har sett är i slutet på sina världsvisningar och har kvalat in bra på den globala box office listan, där den är rankad som nr 7 ”Superhjälte film” genom tiderna hittills, men den kommer inte att hinna ifatt ”Deadpool” filmen som gjorde braksuccé när den hade premiär.

Zack Snyders Batman mot Superman. Dawn of Justice kommer att sluta som nr 7 mest framgångsrika serietidnings film genom tiderna på den globala box office listan.

För att få lite perspektiv på framgången så har alltså filmen spelat in;
Totalt sätt: 862.900.000 dollar globalt

325.100.000 dollar bara i Nordamerika (37,7 procent av den totala summan) och $ 537.800.000 internationellt (62,3 procent).

Med tanke på att det är så populärt tema och att de flesta känner till filmen är det ett utmärkt sätt att klä ut sig på när det är maskerad eller varför inte låta dina barn springa runt iklädd någon utav hjältarna i filmen? Det finns ett stort antal butiker och företag som hyr ut kläder att bära, som FESTLI .

Om vi då ska gå tillbaka till statiskt – kollar man på listan över filmen och andra storfilmer i USA kan man se att, Batman VS Superman för närvarande rankas som nr 11 bästa serietidnings film,. Det kan hända att den lyckas dra in mer än storfilmen Guardians of the Galaxy($ 333 200 000) att på så sätt rangordna sig som nr 10, och möjligen gå om Spider-Man 3 ($ 336 500 000), men det kommer inte att komma ikapp den senaste braksuccén Deadpool ($ 361 800 000). Över atlanten räknas den som nr 6 bästa superhjälte titeln.

Men om man då kollar på året 2016 totalt titlar hittills, är BvS inte långt bakom Disneys Zootopia ($ 931 400 000 – tickar fortfarande in).

Sedan lanseringen av BvS i slutet av mars, har det funnits gott om debatter om filmen prestanda, och dess branta ”drop-off” efter en rekordstor öppning av $ 166 000 000 bara i USA, den bästa öppning för mars månad.

Warner Bros. är orubblig när det kommer till att leverera superhjälte filmer med stora stjärnor som Ben Affleck och Henry Cavill i huvudrollerna, detta har gett en enorm seger, vilket också pekar på det framgångsrikt har lanserat DC:s filmiska universum på biodukarna på ett framgångsrikt sätt.

Kollar man på kostnaderna för filmen, pratar vi minst $ 225 000 000 för att producera hela filmen, och detta är innan all marknadsföring har räknats in.

Warner Bros. inhemska distributionschefen Jeff Goldstein säger att detta är ett fantastiskt resultat, och det är väl bara att hålla med. Ingen tvekan.

Vissa box-office analytiker menar på att Dawn of Justice inte kommer nå $ 900 miljoner gränsen, och än mindre 1 miljard gränsen vilket är sanslöst mycket pengar.

Vi har fortfarande Christopher Nolans två Dark Knight filmer och Tim Burtons Batman filmer som är de mest inkomstbringande filmerna inom DC kategorin hittills. De toppar till och med Man of Steel med mer än $ 200 miljoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *