Tradera fortfarande inte kan hålla jämna steg med eBay UK

Tradera fortfarande inte kan hålla jämna steg med eBay UK

Sveriges egen auktionsplattform, Tradera, fortfarande kan inte hålla jämna steg med den brittiska webbplatsen eBay, enligt analys plats Alexa.

EBay har ännu inte offentliggöra en plattform här i Sverige, har duktiga programmerare på Tradera Sweden AB försökt sitt bästa för att erbjuda sin ta på eBay med tradera.com. Men analyser av båda webbplatserna tyder på att ebay.co.uk får fortfarande 32% mer trafik från Sverige än tradera.com. Man skulle kunna tro att Tradera, som kommer från Sverige själv skulle bli en mer populär plattform med svenska folket, som erbjuder: alla priser i kronor, lokala produkter och lägre fraktpriser.

Vad är det för fel med Tradera?

Från vad vi kan se, ingenting! Tradera erbjuder en nästan identisk plattform för eBay och med en mer lokal inställning bör Tradera användare hitta produkter som tillgodoser deras behov.

Det är International

Tradera, även om en mycket känd hemsida här i Sverige, är föga känd i hela världen, och erbjuder mycket litet till internationella handlare. eBay, å andra sidan, gör det möjligt för handlare, tillverkare och allmänheten att marknadsföra sina produkter på deras hemsida och ange sina auktioner. Detta kan mycket väl vara anledningen eBay.co.uk fortsätter att vara mer populär. Är svenska folket letar efter något annorlunda eller något mer specifikt?

Som ett exempel skulle en antiksamlare har svårt att komma över något av intresse på Tradera, på grund av sin begränsade täckning kan dock en sökning på eBay möter resultaten från en global publik.

Så där har vi det. Kommer Trader öppna så småningom upp sin plattform till internationella handlare? Vi kan bara spekulera i att de kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *