Vi vill bara handla

Vi vill bara handla

Bekräfta detta, bekräfta det! Är du en robot? Vad hände med de tider då vi bara kunde handla på nätet?

Vi är alla för säkerhet, och jag är säker på att du är för, men det kommer en tid när vi måste ställa frågan: Varför är detta tar så lång tid? Säkerhetsåtgärder på eCommerce plattformar dessa dagar är ett skämt. Allt måste bekräftas och allt måste vara mer än korrekt. Men varför? Vi brukade kunna köpa något på nätet inom några sekunder och gå vidare med våra liv.

Bankerna

Nyligen försökte jag köpa några biljetter på nätet. Efter att ha bekräftat min e-postadress, slutföra en rad robot tester och inrätta säkerhetsfrågor, kom jag äntligen till betalningssidan. Visst, jag kommer in mina uppgifter och slutligen jag få mina biljetter, eller hur? Fel. Jag har nyligen flyttat, och kunde inte komma ihåg om jag ändrat mina uppgifter med min bank ännu, så första gången det misslyckades. Jag försökte igen. Den här gången allt verkade gå rätt, tills en popup hade min bank skickade mig ett SMS med en kod för verifiering. Bra! Min telefon var i bilen, så jag gick ut för att få det att hitta det var slut på batteriet, så jag inkopplad det, väntade 30 sekunder och satte igång den, hämtas koden, återvände till min dator, och var ”timeout ”Så, låt oss prova det igen. Cirka 30 minuter, fick jag äntligen mina biljetter. Vad jobbigt!

Vad hände med det är lättare, snabbare och billigare att köpa på nätet? Och varför vi måste hålla registrera dig för konton på varje sida, men vi kommer förmodligen bara är intresserad av ett objekt, och inte återvända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *