Den bästa i branschen - Det bästa med företag

Den bästa i branschen - Det bästa med företag

Sverige har rankats som bästa landet i världen där att göra affärer, enligt en ny undersökning av amerikanska tidskriften Forbes. Landet flyttat upp fyra punkter till toppen av listorna för första gången.

Levnadsstandard

Sverige har uppnått en avundsvärd levnadsstandard med sin kombination av fri marknad kapitalism och omfattande sociala förmåner. Sverige står utanför euroområdet till stor del på grund av oro att ansluta sig till europeiska ekonomiska och monetära unionen skulle minska landets suveränitet över sitt välfärdssystem.

Timmer, vattenkraft, och järnmalm utgör resursbasen av en ekonomi kraftigt orienterad mot utrikeshandeln. Den ekonomiska tillväxten avtog under 2013, som en följd av fortsatt ekonomisk svaghet i de europeiska handelspartner Sveriges; Sveriges ekonomi upplevde måttlig tillväxt i 2014–15, med en real BNP-tillväxt på över 2%, men fortsätter att kämpa med deflationstryck.

Transformation

Under de senaste två decennierna har landet genomgått en förvandling som bygger på avreglering och budget återhållsamhet med nedskärningar i den svenska välfärdsstaten. Vår regering krympte arbetslösa och handikappersättning för att främja sysselsättningen. De lägre förmåner tillåtet för skattesänkningar. Den arvsskatt skrotades 2005 och förmögenhetsskatt var burk två år senare. Ett nytt lagförslag sänkte energiskatten på datacenter med 97% effektiva januari 1. Skatter är fortfarande höga i förhållande till resten av den utvecklade världen, men betald skatt i procent av vinst är nere åtta procentenheter under det senaste decenniet och lands skattebörda rang i Världsbankens Enkel att göra affärer har förbättrats 11 punkter under den tiden.

Sveriges $ 493 000 000 000 ekonomin växte 4,2% förra året med endast Irland och Luxemburg mår bättre bland länder som placeras i topp 25 i vår ranking. Den skandinaviska nation har en låg statsskuld i förhållande till andra EU-länder, och det gynnar från dess frihandelspolitik. Balansen handelsöverskottet var 5,2% av BNP förra året. Sverige rankas bland de 10 bästa länderna i sju av de 11 kategorier som vi mätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *