Varför du ska besöka Småland och Åkarp 2017

Varför du ska besöka Småland och Åkarp 2017

Småland är en av Sveriges större provinser. Den domineras av en stor skog vanligt och har enorma skogar och odlade slätter i söder. Åh, och en fantastisk östra kusten med tillhörande ”du måste se det att tro det” skärgård. Och några 5.000 sjöar för fiske, bad, kanoting eller bara picknick och slappa. Inte illa för en ”liten land”.

Stensjö i Småland

Landsbygden i Småland kommer att få dig hög fiving för sin variation och olika utomhusaktiviteter och aktiviteter som erbjuds. Bara ta en titt på provinsens vandringsleder här. Eller Store Mosse nationalpark här eller vad sägs om Isaberg, en vacker skog och sjö område mellan städerna Jönköping och Halmstad. Det har buntar av aktiviteter som cykling, paddling, ridning, fiske och mer och är lysande för barn. Eller hyra en stuga här och göra zilch för ett par veckor och låta barnen göra verksamheten.

Och vad sägs om att östra kust och skärgård? Sandstränder, simning, båtturer, skimrande steniga öar, matsal vattnet (ja, vi är i Sverige). Gå hit för mer information om den östra kusten och skärgården. Om du planerar en semester med dina barn till Småland gå här för en fullständig förteckning över barnaktiviteter i provinsen. Lyckost.

Tre berömda Smålänningar

Tre mycket kända personer kommer från Småland. En är Astrid Lindgren, den världsberömda barnboksförfattare. Hon har sin egen värld på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby där hon växte upp. Alla tecken bildar hennes böcker är här; Karlsson, Emil och Rasmus och den starkaste tjejen i världen Pippi Långstrump. Barnen älskar det här stället och du bara kan också för imponerande inställningar, teatrar, konserter och barncentrerade aktiviteter. Om du vill stanna där är stuga och camping boende. I staden Vimmerby finns många Astrid Lindgren-centrerad attraktioner och aktiviteter. Att komma runt staden, att känna den verkliga Scandinavian Life kan du använda tjänster såsom rent a bike in Åkarp.

Från världsberömda författare till världsberömda mega möbler oro IKEA. Ingvar Kamprad, grundare av företaget är från Småland. Vill du besöka den allra första IKEA varuhuset? Sedan betala ett besök på ”IKEA genom tiderna utställning på den andliga hem av företaget i Älmhult. Fortfarande på designtema, visste du att världsberömda möbelformgivaren Bruno Mathsson var från Småland? Nu när du betalar Bruno Mathsson Center i Värnamo att ta reda på mer.
Design ”riken”

Har du någonsin velat se en trästad, ett museum tillägnat tändstickor, eller ta dig ut på ett ångbåts äventyr. Nu kan du, i Småland. Ta dig hit för Småland museer, herrgårdar och andra kulturella sevärdheter.

Matkultur och restauranger

Isterband (fläsk, korn och potatis korv) med inlagd rödbeta och dilled potatis är en klassisk Smålands maträtt. Och det finns många andra läckra rätter från regionen. Du kan ta reda på mer om Småland kulinariska arv här och kolla in listan över restauranger, kaféer och andra matställen i provinsen betjänar autentiska maträtter.

Detta var alltså några tips på vad du kan göra i åkarp 2017 eller småland för den delen. Med vacker natur och massor att göra så är vi övertygade om att du kommer tycka om någon utav dessa ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *