Apple ansöker om nytt patent - för en papperspåse - The iBag?

Apple ansöker om nytt patent - för en papperspåse - The iBag?

Efter att de förändrat världen med banbrytande enheter som iPhone och iPad, ska nu Apple föra oss vidare med innovation inom världen av bärkassar. Techjätten har tillämpat patent på en design för en papperspåse med funktioner för att ge ovanlig styrka för en påse som gjorts mestadels av återvunnet papper. Vita påsar tillverkade av återvunnet papper är i allmänhet bräckliga pågrund av de stora mängder av blekmedel som används vid produktionen. Men Apples design innehåller en rad justeringar och förstärkningar som syftar till att förbättra hållbarheten samtidigt som påsen är miljövänlig. Om du kommer att handla från Apple, och om vi talar om kvalitetsprodukter och hållbarhet bör du överväga näshårstrimmer från en av de största webbutiker för skönhet.

Återvinning och hållbarhet

Sammanfattningen av patentet från The US Patent and Trademark Office säger: ”En papperspåse är nämnd. Papperspåsen kan inkludera en behållare bildad av vitt fast blekt sulfat papper med minst 60% återvunnet innehåll..” Ansökan säger vittnar om att väskans stickade handtag kommer att vara mer bekväm för Apple’s shoppare, samt göra det lättare att förvara innehållet i påsen och montera ner påsen för små utrymmen.

Patentet nämner också en typ av tillsats av ”förstärkningsinsatser” för att stärka hörn och kanter på påsen, det vill säga att mer återvunnet material kan användas för att göra det. Patentansökan gjordes i mars, men har endast nyligen upptäckts av nätforskare. Nyheten har i stor utsträckning delats och jämförts med den mycket hypade iPhone 7 Plus, som sålde slut före dess release förra veckan, enligt Apple.

Detta är inte bara någon gammal väska. Detta är ”en påse i form av en behållare bildad av vitt fast blekt sulfat papper med minst 60% återvunnet innehåll.” Och det är en som redan använts i Apples butiker i flera månader. Om denna väska tydligen sticker ut från de miljontals andra papperspåsar i världen är dess miljöprofil, med 60% återvunnet material.

”Påsen kan bildas helt av papper”, säger Apples ansökan ”med potential undantag för lim för att fästa ihop delar av påsen. Detta kan bidra till att minska eventuell miljöpåverkan från tillverkning, användning och bortskaffande av påsen.

”Dess förstärkningsinlägg kan öka styrkan och motståndskraft mot sönderrivning av påsen’s behållarmaterialet för att göra det strukturellt lämplig för användning som en påse, och därigenom öka mängden av postkonsumentinnehåll som kan användas i en SBS papperspåse. Detta kan bidra till att minska eventuell miljöpåverkan från tillverkning, användning och bortskaffande av påsen. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *