Bygg drönare med Lego

Bygg drönare med Lego

Legobitar har varit grunden för riktigt många fina och genomtänkta skapelser, det är inte konstigt att folk redan fått idén att skicka upp dem mot himlen i ett drone format. Men medans det finns gott om DIY tutorials på nätet, liksom udda förkompilerade modeller, har vi inte sett något så lättillgängligt och prisvärdt som den nya Lego UAV från Flybrix.

Tillgänglighet

Den finns idag för ett introduktionspris på $ 149 (kommer att stiga till $ 189 efter en ”begränsad tid”), innehåller grundläggande Flybrix kit allt du behöver för att bygga en quad, hexa eller octocopter drönare på så lite som 15 minuter. Så bara ta en snabblån och börja bygga din Lego Drone. Vi pratar gott om legobitar, åtta motorer och propellrar, ett förprogrammerat Arduino hjärnan och all annat nödvändigt bråte – även en minifig kapten för dig att flyga runt. Och om du vill ha en särskild styrenhet för att styra din skapelse istället för att använda Flybrix mobila applikationer, kommer $ 189 deluxe kit medföljer en (detta kommer att hoppa upp till priset $ 249 efter den inledande perioden).

Dessutom finns det ingen anledning att vara orolig när kommer till de rätta kontrollerna. Om något, så uppmuntras du att krascha saker, tse på när de går isär, för att sedan helt enkelt plocka upp bitarna och bygga en ny. Även Flybrix omfattar tio olika modeller som en del av det program som är utformade för att finslipa pilotens färdigheter.

Även om detta drönare kit utlovar en väldans massa sko, är Flybrix grundare – MIT, Caltech och UW Madison alums – angelägna om att betona det pedagogiska inslaget. Produkten syftar till barn i åldern 14 och uppåt, där förhoppningen är att bygga och flyger dessa Lego drönare kommer ge grundläggande teknisk och fysisk kunskap, bland andra färdigheter. Men vem försöker vi lura? De ser precis lika tilltalande ut för stora barn på marknaden som letar efter en prisvärd drönare.

Bygga och kontroll

När du har byggt din drönare, kan du styra den med telefonen och en medföljande app, som är tillgänglig för Android och iOS. Det finns också en handhållen radiostyrenhet som du kan köpa för enklare kontroll. Företaget säger att dessa kit är lämpliga för barn i åldern 14 och uppåt, med massor av alternativ för avancerade byggare.

Flybrix säger dessutom att programvaran är öppen källkod och lätt att ändra för att passa dina behov, du kan dessutom lägga till Wi-Fi och GPS-moduler på kretskortet för att förbättra din build. Det finns också en Chrome förlängning som låter dig se och spela in data från PCB ombord sensorer och justera inställningarna.

Om det låter som din idé om ett bra sätt att tillbringa en helg, kommer du vara glad att veta att Flybrix nu har två satser till försäljning från och med idag: den grundläggande kostar $ 149, medan deluxe uppsättning kostar $ 189 och inkluderar en RC controller . Naturligtvis är den bästa delen att du kan krascha din drönare allt du vill och bygga den bättre nästa gång. Lyckliga till med byggandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *