Det går bra för Oriflame

Det går bra för Oriflame

Nu rekommenderar man att köpa Oriflame, istället för att behålla, och riktkursen höjs samtidigt av Nordea till 290 kronor från 205 kronor.

Kosmetikabolaget Oriflame redovisar för andra kvartalet 2016 ett rörelseresultat på 30,8 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 285 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med att rörelseresultatet skulle bli runt 26,5 miljoner euro.

Vad är det då som Oriflame gör som är så rätt? Oriflame har länge haft en långsiktig strategi som nu äntligen börjar ge utdelning och de säljer mer av sina hudvårdsprodukter och produkter inom wellness och företaget har idag också en mer balanserad geografisk spridning. Marknader som går riktigt bra är Mexiko, Kina, Indonesien och Turkiet. Potentialen för Kina är fortfarande otroligt stor. Tidigare har Ryska marknaden varit stor och det kanske är därför det har funnits en rädsla att satsa fullt på Oriflame. Man verkar nu ha förstått att företaget är så mycket mer än bara Ryssland och därför har aptiten ökat.

På tisdagen hade Oriflame-aktien stigit med hela 10 procent efter att rapporten var så positiv. Nettoomsättning ligger nu alltså på 310 miljoner euro och det senaste halvåret har aktien rusat uppåt hela 140 procent. Det går bra för Oriflame. De är verkligen på rätt spår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *