Sätt att undvika att förlora goda medarbetare

Sätt att undvika att förlora goda medarbetare

Tidigt i år, en hel del svenska arbetstagare leta efter nya möjligheter att expandera sin karriär, tjäna lite mer, eller bara gå vidare från sitt nuvarande företag. Följaktligen kan det vara en svår för företagare och chefer att hitta och behålla bra medarbetare.

Påminn personalen om varför ditt företag är stor

Om du har duktiga, hårt arbetande anställda, är det troligt att andra företag har märkt dem. Kom ihåg att du måste sälja ditt företag till dina anställda så mycket som de måste sälja sig till dig. Behålla gruppmedlemmar genom att påminna dem om fördelarna med att arbeta på ditt företag och lyfta fram vad som gör ditt kontor kultur speciell.

Erbjuder en möjlighet för tillväxt

Om människor känner sig stillastående på ett företag, är det mer sannolikt att sluta. I själva verket, enligt en studie från Society for Human Resource Management (SHRM), 35% av avgångselever identifierade missnöje med potential karriärutveckling som en motiverande faktor.

Undervisa och bygga dina medarbetares kompetens

Var noga med att uppmuntra människor att lära sig och växa i ditt företag för att hålla dem stimulerade och samtidigt utveckla färdigheter. Detta kommer att hålla dem motiverade samtidigt drar nytta ditt företag genom att hjälpa dig att skapa en mer mångsidig grupp. Detta kan ske i form av ledighet för att studera, personlig utveckling utbildning eller ens betala för dem att studera vidare.

Förbättra balansen mellan arbete och privatliv

Även om det kanske inte är möjligt att ha alla dina anställda arbetar hemifrån hela tiden, överväga att erbjuda din mest framgångsrika personal mer flexibla timmar för att komma runt sina scheman. Detta bidrar till att ge dem en bättre balans mellan arbete och privatliv och kan hjälpa dig att behålla värdefulla medarbetare som annars skulle kunna frestas att lämna.

Framför allt, men inte ta dina anställda för givet. Vanliga omvärdera deras löner och vara rimligt när de gör en begäran eller förslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *