Student bostadsbristen

Student bostadsbristen

Studentbostäder kan vara svårt att hitta i något land, och i Sverige dina alternativ kan variera avsevärt genom staden. Det kommer alltid att finnas bostadsbrist, hyresvärdar som vill dra nytta av din brist på kunskap om marknaden, och sista minuten kladdar.

Lita inte på universitetet.

Platser i universitetssalar är ofta begränsade. Delvis på grund av det ökande antalet studenter och inte tillräckligt universitet för att rymma alla. Plus, inte alla universitet och högskolor har en skyldighet att tillhandahålla bostäder till alla studenter, särskilt de i Masters eller PhD program. Även om du är en del av Erasmus-programmet eller någon form av utbytesstudent är en plats att bo inte alltid garanteras, även universiteten tenderar att göra plats för dig om du använder tillräckligt tidigt.

Therese Löfgren, ett hölje rådgivare vid Malmö högskola, berättade att i augusti, efter uthyrning eller andra hand, är det bästa alternativet. ”De flesta universitet bostäder kommer att vara full nu, så det är bäst att titta på andra sidan huset. Det finns tillfälliga boende alternativ för studenter som inte har hittat något. De kan vänta en öppning i mindre populära Studentboende lägenheter, men det kan ta månader och ingenting är garanterad ”, sade hon.

Vänd dig till sociala medier

Tack och lov, är sociala medier också bra att hitta någonstans att bo. Med Facebook-grupper, såsom Rum / Bostäder i Stockholm eller Uppsala Housing, har du någonstans fast att ställa frågor och kartlägga dina alternativ, och prata med människor som är eller var i liknande situationer kan hjälpa dig att bättre förstå processen och fördelar eller nackdelar med vissa områden eller komplex.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *