Vi avslutar Vaping, och återvänder till tobak.

Vi avslutar Vaping, och återvänder till tobak.

För vapers, förmågan att skapa en personlig och unik produkt sig från de verktyg som tillhandahålls av dessa vaping butiker har alltid varit en del av det roliga med sin hobby. Emellertid är detta landskap förändras snabbt. Charles Bloom, VD för brittiska Vapourlites, tänker vaping industrin har vuxit mycket snabbt – det är inte längre en boutique industri, men stor business. Kunderna är mycket engagerade, och ta ett enormt intresse inte bara i vaping, men branschen själv.

Men inte längre lever detta yttrande upp statistiken.

Minskande företag

Vaping och tobaksindustrin är värda $ 825bn globalt, och Tobaksbolagen vill att deras andel tillbaka. Ur ekonomisk synvinkel är det logiskt för tobaksbolagen att vilja behålla sina användare att köpa cigaretter, snarare än de billigare vapes vilket i slutändan faktiskt hjälper användaren att ge upp sitt nikotinberoende helt och hållet. Tobaksbolagen har lanserat all ny reklam under de senaste åren, eftersom Vaping vurm börjat, och det verkar fungera. Försäljningen av eCigs, juicer och andra vaping utrustning har sjunkit kraftigt under det sista kvartalet 2016, och fortsätter att falla i 2017.

Kommer det att fylla gapet med vaping produkter – eller kommer det citera högre beskattning och kostnaden för den retroaktiva tester som skäl för att sätta upp priserna på sin egen e-Cigs att föra dem i linje med cigaretter? Och med långt färre, dyrare produkter som finns, hur länge innan de flesta vapers vända tillbaka till cigaretter? Den senare är bara spekulationer, naturligtvis, men direktivet TPD är verkligen inställd på att skaka om Vaping industrin. Det är möjligt att i en förmodligen välmenande men i slutändan självförgörande drag av EU-tjänstemän, denna spirande industri, med sina positiva hälsoeffekter i avvänjning människor utanför rökning och erbjuder ett säkrare alternativ skulle krossas nästan innan det verkligen börjat.

En sak är säker: Big Tobacco industrier skulle vara den största mottagaren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *