Var får entreprenörer passa in i samhället?

Var får entreprenörer passa in i samhället?

Trots att regeringen aldrig har varit mer uppmuntrande att mer behöver göras för att hjälpa svenska småföretag få luft under vingarna.

Företagaren är en växande ras i Sverige. Förra året, över 400 tusen företag lanserat tack vare en regeringsstödda nationell kampanj. Varför är detta relevant? För det första därför, för många, en önskan att förändra människors liv har alltid varit en drivkraft, och för det andra, eftersom så många anser att en övergång till den privata sektorn har gjort dem mycket medveten om hur entreprenören passa in i samhället.

Det handlar om perception

Hur och där entreprenörer passa in i samhället börjar med hur de uppfattas. Ett lands inställning till entreprenörskap enormt påverkar välstånd av de personerna, samt om små företag och nystartade företag kommer sannolikt att lyckas. Vi har nya förebilder i Zuckerberg, Bezos, Branson och Musk – ett mycket bättre exempel på vad vi vill uppnå. Med dessa förebilder är oerhört viktigt för unga (eller gamla) entreprenörer idag.

Slutsats

Även om vi har redan gjort stora framsteg i hur företagare uppfattas i samhället, vi har fortfarande en lång väg att gå för att ge småföretag med resurser att växa framgångsrikt. Entreprenörer är grundläggande för vår ekonomi, skapa nya jobb och möjligheter; men det är aldrig nog av dem. Ju mer vi kan visa att det finns stöd för entreprenörer och små företag, mindre riskfyllt att starta eget företag kommer att verka. Och ju högre chanserna att dessa nystartade företag är framgångsrika och i sin tur se till att entreprenörer spela en större roll i samhället.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *